Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Accessoires
  2. mesh wifi router

Beste mesh wifi router van 2024 | Vergelijking mesh wifi routers

Laatst bijgewerkt: 19 jul. 2023

Iedereen die problemen heeft met wifi-connectiviteit zal op zoek gaan naar een betrouwbare oplossing. Mesh wifi routers worden steeds populairder omdat de dekking in een groot gebied verbetert en de verbinding stabieler is. Met de vele opties die er zijn, kan het een uitdaging zijn om de juiste router te vinden. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de top 10 beste mesh wifi routers voor Nederland. We hebben ervoor gezorgd dat er vergelijkbare producten op de lijst staan, maar elk mesh wifi router heeft een unieke eigenschap die je misschien interessant vindt.

Ben je op zoek naar beste mesh wifi router? Er zijn veel verschillende mesh wifi routers op de markt. Niet alleen qua merk maar natuurlijk ook verschil in kwaliteit. Hoe weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van mesh wifi routers en welke mesh wifi router past het beste bij jou?

In ons onafhankelijk onderzoek vergelijken we diverse mesh wifi routers met elkaar om  jou te helpen de beste keuze te maken in het aanbod van mesh wifi routers. 

Top 10 beste mesh wifi routers

In ons overzicht vind je de beste 10 mesh wifi routers van dit moment. We beginnen met de top 5 beste mesh wifi routers.

1. TP-Link Deco XE75 Mesh WiFi Tri-band

Met de TP-Link Deco XE75 Mesh Wifi heb je een internetverbinding die je in elke kamer kunt gebruiken. De unieke 4-stream technologie en tri-banden verdubbelen de bandbreedte, waardoor je meer apparaten kunt aansluiten en tegelijkertijd surfen, streamen of gamen. De Deco XE75 is de perfecte WiFi-oplossing voor grote huizen met veel apparaten. Gebruikers kunnen hun netwerk op afstand beheren met de Deco-app, waarmee ze hun netwerk kunnen monitoren, beveiligingsinstellingen kunnen aanpassen en hun kinderen kunnen beheren. De TP-Link Deco XE75 Mesh Wifi Tri-band Wifi 6E 5400Mbps 3-pack 2022 heeft een revolutionaire snelheid met een verdubbeling van het beschikbare spectrum. Het kan een netwerk creëren dat zo veelzijdig is dat het een vlekkeloze streaming ervaring biedt voor al je apparaten. De Deco XE75 heeft een ongekende capaciteit, waardoor je meer apparaten kunt aansluiten. De 4-stream-technologie en tri-banden verdubbelen de bandbreedte, waardoor je minder haperingen ervaart. Met de Deco-app kun je je netwerk op afstand beheren, heb je controle over je beveiligingsinstellingen en kun je je kinderen beheren. De Deco XE75 is de perfecte WiFi-oplossing voor grote gezinnen die een snelle en betrouwbare verbinding nodig hebben.

2. Linksys Atlas 6 MX2002 Mesh WiFi

Met de Atlas 6 krijg je een ultrasnel WiFi 6 AX3000 Dual-Band 2-Pack waarmee je de dekking in je huis vergroot. Het heeft een straalbereik van wel 260m² en draadloze verbindingen tot wel 20 apparaten. Met de Linksys Atlas 6 geniet je van stabiliteit en betrouwbaarheid op elk moment. Het is geschikt voor elk type apparaat dat je hebt, van mobiele telefoons tot laptops, van tablets tot spelconsoles. De router heeft een breed scala aan extra functies zoals geavanceerd beveiligingsbeheer, gastnetwerken, ouderlijk toezicht en meer. De Atlas 6 is ook eenvoudig te installeren met de intuïtieve Linksys app. Hiermee kun je je netwerk eenvoudig beheren, optimaliseren en upgraden. Zo krijg je altijd de beste prestaties en een stabiele verbinding. Met de Linksys Atlas 6 breng je je WiFi-netwerk naar een hoger niveau. Geniet van ultrasnel WiFi tot wel 20 apparaten tegelijk, een straalbereik van 260m² en extra functies zoals geavanceerd beveiligingsbeheer. Installeer het eenvoudig met de Linksys app en je bent klaar om te genieten van een betrouwbare verbinding.

3. TP-Link Deco M5 Mesh Wifi

De Deco M5 heeft een zeer sterk wifi-bereik waardoor je zelfs in de verste hoeken van je woning een uitstekend signaal hebt. Het systeem is daarnaast voorzien van een multi-user multiple input multiple output dat de bandbreedte verdeeld over alle apparaten in het netwerk. Hierdoor krijgen al je wifi-apparaten tegelijkertijd voorrang als er meerdere mensen online zijn. Door de Deco M5 werk je dus altijd met de hoogste snelheid. Daarnaast is de Deco M5 voorzien van geavanceerde beveiligingstechnologie, waarmee je je netwerk kunt beschermen tegen hackers en malware. Je krijgt ook direct meldingen als er verdachte activiteiten worden gedetecteerd. De Deco M5 heeft ook een ingebouwde ouderlijk toezicht-functie, waarmee je al je verbonden apparaten kunt beheren. Zo kan je bijvoorbeeld de toegang tot bepaalde websites blokkeren of een tijdslimiet instellen. Kortom, met de Deco M5 heb je altijd een veilig en betrouwbaar netwerk.

4. TP-Link Deco M4 Mesh WiFi

Met de TP-Link Deco M4 Mesh Wi-Fi 3-pack 2018 blijf je connecteren waar je ook bent. De Deco Mesh-technologie biedt je een betere wifi-ervaring met hogere wifi-snelheden en een sterk wifi-signaal, zelfs in je hele huis. Met Deco M4 behoren dode Wi-Fi-zones tot het verleden, de technologie dekt een oppervlakte tot 4000 vierkante meter. De draadloze verbindingen en optionele Ethernet-backhaul werken samen om Deco-units met elkaar te verbinden, waardoor een betere netwerksnelheid en een naadloos netwerk mogelijk worden gemaakt. Met de TP-Link Deco M4 Mesh Wi-Fi 3-pack 2018 blijf je altijd en overal verbonden. De Deco Mesh-technologie geeft je een betere wifi-ervaring met hogere wifi-snelheden en een sterk wifi-signaal, zelfs in een heel groot huis. Met deze TP-Link-oplossing verdwijnen de dode Wi-Fi-zones, aangezien de technologie een oppervlakte van 4000 vierkante meter bedekt. Draadloze verbindingen en optionele Ethernet-backhaul werken samen om Deco-units met elkaar te verbinden, waardoor een betere netwerksnelheid en een naadloos netwerk mogelijk worden gemaakt. De TP-Link Deco M4 Mesh Wi-Fi 3-pack 2018 is de perfecte oplossing voor een betrouwbare verbinding in het hele huis.

5.TP-Link Deco X50 Mesh WiFi

De TP-Link Deco X50 is een uitstekend keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare en snelle wifi omvang. Met een totale capaciteit van 3000 Mbps biedt het een stevige basis voor een stabiel wifi-netwerk. Dankzij de multi-user MIMO-technologie kan deze router meerdere gebruikers tegelijkertijd van snel internet voorzien. Daarnaast is de router gemakkelijk te configureren via de Deco app. De app is beschikbaar voor Android en iOS. De Deco X50 biedt ook een robuuste beveiliging met TP-Link HomeShield. Dit beveiligingssysteem stelt je in staat om je netwerk te beschermen tegen malware, phishing, ouderlijk toezicht, enzovoorts. Je krijgt ook de mogelijkheid om bepaalde websites te blokkeren om te voorkomen dat je kinderen toegang krijgen tot gevaarlijke content. Met dit 3-pack kun je eenvoudig een mesh-netwerk creëren dat dekking biedt in elke hoek van je huis. Zo geniet je van een stabiel en snel wifi-netwerk. De TP-Link Deco X50 Mesh WiFi biedt een uitstekende combinatie van snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid. Met Wi-Fi 6 (AX) biedt het een stabiel netwerk, zelfs bij een groot aantal verbonden apparaten. Daarnaast is de router gemakkelijk te configureren via de Deco app. Deze app is compatibel met Android en iOS. Tot slot biedt de Deco X50 een robuuste beveiliging met TP-Link HomeShield. Hiermee kun je je netwerk beschermen tegen malware, phishing en ouderlijk toezicht. Met dit 3-pack kun je gemakkelijk een mesh-netwerk creëren dat dekking biedt in elke hoek van je huis. Kortom, de TP-Link Deco X50 Mesh WiFi biedt je een superieure omvang en draagt bij aan een stabiel en snel wifi-netwerk.

Tot dusver onze top 5 beste mesh wifi routers. We hopen dat je al iets wijzer bent geworden waar je op kan letten bij de aanschaf van jouw mesh wifi router. 

De volgende mesh wifi routers maken onze top 10 beste mesh wifi routers compleet!

6. TP-Link Deco E4 Mesh Wifi

Het Deco E4 Mesh Wifi 3-pack is voorzien van de modernste Technologie. Zo zijn al je apparaten altijd verbonden met de beste en meest betrouwbare wifi-verbinding. Het systeem biedt een uitstekende dekking, waardoor je overal in huis verbonden bent met het internet. Door het compacte formaat is het Deco E4 systeem eenvoudig te verplaatsen en kan het in elke ruimte worden gebruikt. Daarnaast is het systeem gemakkelijk te installeren, je hoeft alleen maar de Deco app te downloaden op je smartphone, waarna je het systeem binnen enkele minuten kunt gebruiken. De app biedt ook de mogelijkheid om je wifi-netwerk te beheren, zoals het beperken van internettoegang en het beveiligen van je netwerk met een wachtwoord.

7. Google Nest WiFi Router en WiFi Punt Mesh

Een sterk signaal met de dekking van tot wel 185m2 . Dual-band WiFi met de snelheid tot 2,2Gbps . Uitgebreide beveiliging met het WPA3-protocol . Eenvoudig te installeren met de gratis app Met de Google Nest WiFi Router en WiFi Punt creëer je een sterk en stabiel WiFi netwerk voor je hele huis. De router biedt tot wel 185m2 dekking en met de dual-band WiFi zorg je voor een snelheid tot 2,2Gbps. Met het WPA3-protocol ben je extra goed beveiligd tegen online bedreigingen. De installatie is eenvoudig door de gratis app. Met de Google Nest WiFi Router en WiFi Punt heb je een multiroom WiFi systeem voor al je apparaten in huis. De Google Nest WiFi Router en WiFi Punt heeft een modern design, gemaakt van stevig wit materiaal. De router en punt staan mooi in elk interieur. De router is ook compact en licht van gewicht, waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. Schakel meerdere apparaten tegelijk aan met de geïntegreerde dual-band WiFi. Zo profiteer je altijd van het beste signaal. Ook heb je de keuze om de router of punt te verbinden met je modems of routers van andere merken. Zo creëer je een stabiel en betrouwbaar WiFi netwerk voor je hele huis.

8. ASUS ZenWiFi XT8 Mesh WiFi AiMesh

Met de AiMesh technologie kun je alle wifi-punten in huis integreren in één netwerk. Je kunt meerdere routers aansluiten, dit maakt het mogelijk om het signaal te versterken waar nodig. Je kunt ook de snelheid en de bandbreedte aanpassen, afhankelijk van de behoeften van verschillende apparaten. De Asus ZenWifi AX XT8 heeft ook een intuïtieve gebruikersinterface, waarmee je eenvoudig je netwerk kunt configureren. Dit is via de webbrowser of de mobiele app. Het is ook mogelijk om te streamen via de router, zodat je overal in huis een stabiele verbinding hebt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om meerdere gastnetwerken te maken, zodat je toegang kunt geven aan bezoekers zonder dat zij toegang krijgen tot je persoonlijke netwerk. Met deze Asus ZenWifi AX XT8 duo-pack kun je dus je thuisnetwerk versterken en optimaliseren. Deze wifi-routers zorgen voor een stabiele verbinding, hoge snelheid en uitgebreide beveiliging.

9. TP-Link Deco P9 Multiroom WiFi Mesh

De P9 is speciaal ontworpen om eenvoudig te installeren. Met de Deco-app voor iOS of Android kun je de installatie binnen enkele minuten starten. Je hoeft geen technische kennis te hebben om de P9 te configureren. Als extra voordeel heb je de optie om de wifi samen met je gezin te delen door het creëren van een gastnetwerk. Dit gastnetwerk is voorzien van een beveiligingscode zodat je gasten kunnen verbinden zonder toegang te krijgen tot je persoonlijke netwerk. Bovendien heeft de TP-Link Deco P9 ook een Parental Control functie. Met deze functie kun je de toegang tot bepaalde websites of apps beheren. Ook kun je de tijden instellen waarop je kinderen online kunnen gaan. Zo kun je voorkomen dat je kinderen te veel tijd online spenderen. De Deco P9 is ook een uitstekende oplossing als je een groot huis hebt met meerdere verdiepingen. Met deze 3-pack heb je de mogelijkheid om wifi te verspreiden over alle verdiepingen zodat je overal een goed bereik hebt.

10. Netgear Orbi RBK353 Mesh Wifi

Met het Netgear Orbi RBK353 mesh-systeem ben je verzekerd van een stabiele en veilige wifi-verbinding in en rondom je huis. Met de nieuwste WiFi 6-technologie geniet je van 4 Wifi-streams en hoge snelheden van 1,8 Gbps, zodat je met het hele gezin online kan zijn zonder haperingen. Met de 4 Gigabit Ethernet-poorten (1 WAN + 3 LAN) op de router en 2 op de satellieten kan je meer bekabelde apparaten aansluiten. Daarnaast biedt Netgear Armor™ geavanceerde bescherming tegen cyberdreigingen voor jouw Orbi WiFi-thuisnetwerk. Met het Netgear Orbi RBK353 mesh-systeem ben je verzekerd van een ongeëvenaarde verbinding in en rondom je huis. De router en satellieten hebben elk 4 Gigabit Ethernet-poorten, waarmee je meer bekabelde apparaten aan je netwerk kunt koppelen. Daarnaast biedt de nieuwste WiFi 6-technologie 4 wifi-streams met hoge snelheden van 1,8 Gbps, waardoor je met het hele gezin online kan zijn zonder haperingen. Bovendien is het systeem uitgerust met Netgear Armor™ voor geavanceerde bescherming tegen cyberdreigingen voor je Orbi WiFi-thuisnetwerk. Kortom, met het Netgear Orbi RBK353 mesh-systeem kan je altijd op een stabiele en veilige verbinding blijven rekenen.

Inhoudsopgave

Jordy
Jordy

Welkom op gamekampioen.nl waar we jou helpen aan de beste opzet voor jouw gamingroom.

Ik vergelijk voor jou verschillende mesh wifi routers zodat jij een weloverwogen keuze kan maken bij de aankoop van jouw mesh wifi router. 

Veel plezier met gamen!

Veelgestelde vragen over onze top 10 beste mesh wifi routers

Je kan onze review vertrouwen, wij doen namelijk onafhankelijk onderzoek en worden niet door merken betaald om hun product hoger te laten eindigen in onze top 10 beste mesh wifi routers.

Onze nummer 1 is TP-Link Deco XE75 Mesh WiFi Tri-band . Maar alle mesh wifi routers uit de top 10 voldoen aan de hoogste kwaliteit.

Wij verkopen zelf geen mesh wifi routers Om jouw aankoop te doen klik je op de button “Klik hier voor de beste deal”. Je wordt dan automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gestuurd, waar je je aankoop kan voltooien.

We kunnen ons goed voorstellen dat je met het ruime aanbod van mesh wifi routers moeilijk een keuze kan maken. Daarom hebben wij deze top 10 beste mesh wifi routers gemaakt, zodat je gerichter kan zoeken.

Maar waar moet je nu nog meer op letten bij de aankoop van mesh wifi routers? Wij geven je een paar tips.
Kijk vooral naar de prijs/kwaliteitsverhouding. Je wilt wel waar voor je geld. 
Bepaal goed jouw persoonlijke voorkeuren qua product eigenschappen. 

Dit, tezamen met onze top 10 beste mesh wifi routers moet jou helpen om een goede aankoop te doen voor jouw mesh wifi router.

Ons laatste woord over een mesh wifi router

Het is enorm moeilijk om de juiste mesh wifi router uit de top 10 te kiezen. Maar door ons artikel leerde je over de unieke eigenschappen van elke router. Zo kon je een weloverwogen keuze maken. Misschien heb je wel voor de duurste mesh wifi router op de lijst gekozen, maar dat is absoluut de moeite waard. Want uiteindelijk krijg je een sterk en betrouwbaar wifi-netwerk. Goed gedaan, je hebt een goede keuze gemaakt! Je bent er nog niet. Om ervoor te zorgen dat je wifi-netwerk echt sterk en betrouwbaar is, moet je ook de instellingen voor je router goed afstellen. Sommige routers zijn eenvoudiger te configureren dan anderen. Maar ook als je niet zo technisch onderlegd bent, zijn er veel hulpmiddelen die je helpen bij het instellen van het wifi-netwerk. Zo krijg je het perfecte wifi-netwerk, wanneer je alle stappen volgt.

Disclaimer: gamekampioen.nl vergelijkt voor jou de beste mesh wifi routers. Echter zijn wij niet verantwoordelijk voor de aankoop en levering van de gekozen mesh wifi router.

Gepubliceerd op: 29 nov. 2022

Nog meer gaming attributen nodig?

Heb je nog meer accessoires nodig om jouw gaming experience naar the next level te brengen? Bekijk dan ook onze andere reviews en top 10 beste producten. Ga hiervoor naar onze homepagina.